BOLDOGSÁGÓRA PROGRAM

BOLDOGSÁGÓRA PROGRAM
2024.03.18.

Boldog óvodások vagyunk!

Óvodánk immár harmadszor nyeri el a Jobb Veled a Világ Alapítvány által kiírt pályázaton a Boldog Óvoda címet.

A Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogságóra programja a pozitív pszichológia kutatási eredményeire épített élménypedagógiai módszertan, melynek hatékonyságát az ELTE PPK empirikus kutatásokkal igazolta. A program mind a pedagógusok, mind a gyermekek lelki jóllétével foglalkozik, sőt a szülők bevonására is lehetőséget nyújt! Jó kiegészítője lehet az óvodai vagy iskolai munkának, hiszen segítségével lehetőség nyílik arra, hogy a hagyományos tudásmegosztást és az életben szükséges személyes és szociális kompetenciák fejlesztését összhangba hozzuk.
A program a nevelési év minden hónapjában olyan témát jár körül, mely segíti és támogatja a gyerekeket a hétköznapi problémákkal való megküzdésben, és a folyamatos önismereti fejlesztéssel és boldogságérzetet fokozó technikák bemutatásával személyes, lelki egészségüket is tápláló kompetenciákat fejleszti. A boldogságórák célja nem az, hogy problémamentes életmodellt állítson a gyermekek elé, hanem hogy vezérfonalat adjon az óvodásoknak, iskolásoknak, hogy könnyebben nézzenek szembe a kihívásokkal, képesek legyenek megbirkózni a problémákkal, valamint hogy lehetőséget adjon a testi-lelki egészség megtartásához szükséges tényezők tanulmányozására és tudatosítására.
A 2020/21-es évben 1, a 2021/22-es évben már 2 óvodapedagógusunk vett részt a Boldogságóra programban. A 2023/24-es évben pedig egy újabb pedagógusunk vesz részt a Boldogságóra akkreditált továbbképzésen.

Forrás és bővebb információ a programról:  boldogsagora.hu

 

 

boldogsagora_logo_2018_telisziv_20180710

Vissza